Uusia tarinoita uusilla keinoilla

 TULEVAISUUSRESILIENSSIÄ TAITEEN KEINOIN

The greatest danger in times of turbulence is not the turbulence - it is to act with yesterday's logic. - Peter Drucker 

Millaisia sisäisiä taitoja tarvitsemme monikriisiseen maailmaamme? Meidän pitää olla sisäisesti vahvempia ja empatiakykyisempiä voidaksemme luoda merkityksellistä ja kestävää huomista.

Uskomme meidän ihmisten kykyyn kehittää ajatteluamme ja sisäisiä taitojamme. Uskomme myös, että me ihmiset olemme luovia ja, että taiteessa on väylä kohdata ja luoda uusia ajattelumalleja. Haluamme kehittää tulevaisuusresilienssiä teatterin keinoin sekä laajentaa ajatteluamme ja kykyämme kohdata toinen ihminen.

Olemme huolissamme kasvavasta digiaddiktiosta, ihmisten mielenterveysongelmista sekä polarisaatiosta. Ne kaikki yhdessä monen muun haasteen kanssa vaikeuttavat kykyämme olla ratkaisemassa akuuttia ilmastokriisiä sekä tekoälyn uhkaa. Lisäksi olemme havainneet, että kaiken taustalla on vielä yleinen merkityskriisi.

Uskomme, että meillä ihmisillä on kuitenkin mahdollisuus kehittää sisäisiä voimavaroja voidaksemme paremmin ja ollaksemme merkityksen rakentajia muutosta vaativassa maailmassa.

EKATA ON MYÖS IDG HELSINKI THEATRE HUB

When you change the way you look at things, the things you look at change. - Wayne Dyer

Meidän toimintamme yksi taustalla vaikuttava viitekehys on Inner Development Goals, jonka pääajatus on, että muutos tapahtuu sisältä ulos. On laajasti havahduttu siihen, että hyvin monen asian olisi muututtava, jotta meihin uhkaaviin kriiseihin voitaisiin edes vastata. Yksi tällainen asia on se, missä valossa me näemme ihmisen.

Uskomme, että voidaksemme rakentaa alusta uutta maailmaa, meidän on haastettava meidän perustavanlaatuisia oletuksia. Oletus tehokkaasta ja suorittavasta ihmisestä olisi hyvä haastaa ja tarjota tilalle myötätuntoinen ja tietoinen ihminen, pystyäksemme kuvittelemaan maailmaa, joka asettaa luonnon (ihmisen mukaanlukien) hyvinvoinnin tuottamisen edelle. 

IDG-tavoitteet ovat sisäisen kehityksen osa-alueita ja niistä lisää voi lukea IDG-sivuilta

Ekata Theatre on IDG-hub on yhteisö Helsingissä, jossa voimme kohdata, oppia ja tukea toisiamme sisäiseen kasvuun ja olla merkityksen rakentajia huomisen maailmassa. Tapaamme myös virtuaalisesti. Samaan aikaan yhteisö on mahdollisuus tuoda yhteen eri lailla ajattelevia, koska empatian ja ajattelun kehittäminen parantaa mahdollisuuksiamme kohdata ja kuunnella.

  

 

KIINNOSTAAKO?

Haluamme jatkuvasti rakentaa suurempaa yhteisöä, jonka kanssa voimme olla luomassa uutta. Jos haluat tietää lisää ja olla mukana rakentamassa merkitystä, ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Tarjoamme myös kurssi- ja työpajakokonaisuuksia yrityksille ja järjestöille. Varaa ilmainen keskusteluaika ja keskustellaan lisää: 

VARAA AIKA TÄSTÄ

Ekata Theatre
info(at)ekatatheatre.com 
Saaramaria Kuittinen, kirjailija, näytelmäkirjailija ja tuottaja
saaramaria(at)ekatatheatre.com
Erika Eva, fyysisen teatterin ohjaaja, esiintyjä ja tuottaja
erikaeva(at)erikaeva.com